Stichting Noorderlicht krijgt subsidie van gemeente

Foto: Google Maps

Stichting Brede School Noorderlicht krijgt van de gemeente voor dit en volgend jaar een budgetsubsidie van ruim 130.000 euro. De stichting beheert en exploiteert de multifunctionele accommodatie Noorderlicht in Wijchen-Noord waar 3 organisaties onderdak vinden.

In Noorderlicht werken de Paulusschool, buitenschoolse opvang De Eerste Stap en Wijkvereniging Wijchen-Noord samen aan de ontwikkeling van een brede school. Bij een brede school werken partijen samen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Hierbij hoort in ieder geval onderwijs en welzijn, maar vaak ook kinderopvang, cultuur, sport en de bibliotheek.

Sociale samenhang

Het college geeft een meerjarige subsidie voor de exploitatie van het gebouw aan de Roerdompstraat in Wijchen en de organisatie van activiteiten. Voor dit jaar, 2022, geeft het college een subsidie van 60.800 euro en voor 2023 een bedrag van 70.800 euro.

Het college doet dit omdat het vindt dat het Noorderlicht de sociale samenhang in Wijchen bevordert volgens het beleid van de gemeente.

Gemeenteraad

De stichting beheert op verzoek van de gemeente het gebouw en ondersteunt veel sociaal-culturele en sportieve activiteiten. Daarmee realiseert ze maatschappelijke meerwaarde voor de inwoners, volgens B en W. Een subsidie voor 2 jaar biedt de stichting volgens het college perspectief en zekerheid voor een solide exploitatie.

De gemeenteraad neemt later dit jaar een definitief besluit over het voorstel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen