D66 wil speelbos en picknickplaatsen naast Lambrasse

Foto: Boek '300+ speelbossen en familiewandelingen in Nederland', GezinOpReis.nl

D66 wil in plaats van een vestiging van McDonald’s bij Lambrasse in Wijchen, de zorglocatie De Weegbree daarheen verhuizen. Dat levert volgens de democraten minder overlast op en er kunnen dan een speelbos en picknickplaatsen gerealiseerd worden.

D66 staat open voor bebouwing bij Lambrasse. “De discussie alleen voeren over wel of geen McDonald’s doet geen recht aan de belangen van Wijchenaren”, aldus fractievoorzitter Maikel Lukkezen. D66 vindt dat het debat vroegtijdig wordt gepolariseerd waardoor ook goede ontwikkelingen straks niet meer haalbaar zijn. “Door slim om te gaan met de schaarse ruimte die we hebben in Wijchen kunnen we meer voorzieningen realiseren”, aldus Lukkezen.

De Weegbree

Fractievoorzitter Maikel Lukkezen van D66. Foto: D66 Wijchen

Wat D66 betreft kunnen de plannen van de Wijchense wijken Veenhof en Lambrasse worden gecombineerd. ZZG zorggroep wil in de wijk Veenhof op de plek waar voorheen de Paschalisschool was gevestigd, nieuwbouw realiseren voor zorglocatie De Weegbree. Door De Weegbree te bouwen bij Lambrasse zal daar minder overlast zijn in vergelijking met een McDonald’s en is het mogelijk om een speelbos en picknickplaatsen te realiseren, aldus D66.

Lukkezen: “Wijchen dient zich meer te focussen op extra voorzieningen voor Wijchenaren in plaats van het faciliteren van een snelle hap voor het voorbijrazende verkeer.”

Omwonenden

Een groep bewoners van de Veenhof heeft volgens D66 bezwaar tegen de plannen om de Weegbree te verplaatsen naar de Veenhof en een groep inwoners van Lambrasse is tegen de plannen voor een fastfoodrestaurant. Omwonenden hebben volgens de democraten vaak niet het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt.

Opwaarderen

D66 wil van het college weten of het bereid is om te onderzoeken of De Weegbree ook bij Lambrasse kan komen en zo ja, of het college in dit onderzoek plannen wil meenemen om het groen te behouden en op te waarderen naar een speelbos en picknickplaats.

Reacties

Cookieinstellingen