Onthulling bouwbord met kindertekeningen

Wethouder Gerrits (l) en burgemeester Van Beek (r) bij het bouwbord met kindertekeningen bij Wijchen-West
Wethouder Gerrits (l) en burgemeester Van Beek (r) bij het bouwbord met kindertekeningen bij Wijchen-West
Foto: gemeente Wijchen

Burgemeester Marijke van Beek en wethouder Geert Gerrits hebben gisteren, woensdag, een bouwbord met kindertekeningen onthuld op het terrein waar de nieuwbouwwijk Wijchen-West wordt gerealiseerd. Dat deden zij samen met kinderen die in het voorjaar hun ideale toekomstige wijk tekenden.

Tijdens de Kinderburgemeestersbijeenkomst op maandag 11 april gingen 45 kinderen van basisscholen De Buizerd, Wingerd en De Trinoom aan de slag met het tekenen van hun ideale wijk.

Speeltuinen

De leerlingen hadden veel creatieve en originele ideeën. Zo wilden zij graag een schoner en groener Wijchen, meer prullenbakken en ruimte voor bomen. Daarnaast meer sportvelden en speeltuinen met toestellen voor kinderen van alle leeftijden.  Naast een schoner en groener Wijchen bedachten ze een weg die automatisch (elektrische) auto’s oplaadt als je erover heen rijdt. Daarnaast bedachten ze ‘bubbelhuizen’: huizen die je makkelijk kunt meenemen als je de plek waar je woont niet meer leuk vindt.

Wijchen2035

Deze bijeenkomst maakte onderdeel uit van een reeks bijeenkomsten om input op te halen voor de toekomstvisie van Wijchen: het Strategisch Kompas Wijchen2035. De gemeenteraad neemt op donderdag 20 oktober een besluit over deze toekomstvisie.

Wijchen-West

De tekeningen worden ook meegenomen in het participatieproces van de nieuwbouwwijk Wijchen-West. Samen met een online ideeënbus en bijeenkomsten van de participatiegroep haalt de gemeente wensen en ideeën op voor de nieuw te bouwen wijk. Momenteel wordt gewerkt aan het stedenbouwkundig plan.

Dossier: Wijchen-West

Reacties

Cookieinstellingen