Naam nieuwe burgemeester wordt vanavond bekend

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

In de gemeenteraadsvergadering van vanavond – live te volgens via deze site – wordt bekend wie burgemeester Marijke van Beek gaat opvolgen, als het aan de gemeenteraad ligt. Begin van deze maand heeft de vertrouwenscommissie uit de raad de namen te horen gekregen van de 27 kandidaten die gesolliciteerd hebben.

Op 19 mei heeft de gemeenteraad in een extra vergadering een profielschets vastgesteld. Dat is samengevat in 1 zin: “Onze nieuwe burgemeester moet zich regelmatig laten zien en tijd nemen om een praatje te maken met de inwoners. Een luisterend oor dus! En weet met een authentieke flair mensen en organisaties bij elkaar te brengen en de neuzen in dezelfde richting te krijgen.”

Kandidaten

Nadat commissaris van de Koning John Berends een selectie heeft gemaakt van volgens hem geschikte kandidaten heeft de vertrouwenscommissie alle kandidaten besproken en een voorkeur uitgesproken. Daarna is een aantal kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.

Vertrouwenscommissie

De vertrouwenscommissie bestaat uit Titus Burgers (PvdA), Leo Herms (Wijchen Lokaal), Karin Hoogteijling (CDA), Helga Janssen (Kernachtig Wijchen), Miranda Muller (D66), Alice Peters-Vroom (VVD), Henry Tiemessen (GroenLinks), met als voorzitter Rob Albersnagel (D66). Wethouder Geert Gerrits is aan de commissie toegevoegd als adviseur.

Aanbeveling

De vertrouwenscommissie heeft na de gesprekken advies uitgebracht aan de gemeenteraad en daarbij 2 kandidaten genoemd voor benoeming. De gemeenteraad bespreekt vanavond vanaf 19.00 uur in een besloten raadsvergadering het advies met de vertrouwenscommissie en stelt de aanbeveling vast met daarop de namen van de 2 beste kandidaten in volgorde van voorkeur.

In de openbare raadsvergadering die om 21.00 uur begint en is te volgens via wijchen.nieuws.nl, wordt de aanbeveling bevestigd. Alleen de naam van nummer 1 wordt openbaar gemaakt; de tweede naam blijft geheim.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen