Butterfly Upcycling op 87e plaats Duurzame 100

Juul Heko Adang
Juul Heko Adang
Foto: Butterfly Upcycling

Stichting Butterfly Upcycling van Juul Heko Adang uit Wijchen is op de 87e plaats geëindigd van de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Met de stichting wil Adang upcycling (rest­pro­duc­ten her­ge­brui­ken in de vorm van een pro­duct van een ho­ge­re kwa­li­teit) mogelijk maken.

Butterfly Upcycling wil de afvalstroom van bruikbaar materiaal tegengaan, en tegelijkertijd mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan een zinvolle baan helpen. Inmiddels heeft zich een designmeubelwinkel bij dit initiatief aangesloten die licht beschadigde meubelonderdelen doneert; de opgeknapte meubels verkoopt Butterfly Upcycling rechtsreeks aan klanten. “Zo dragen particulieren met hun aankoop bij aan het geven van een beter maatschappelijk perspectief van onze deelnemers”, zegt Adang.

Groene Kampioen

Juul Heko Adang won eerder dit jaar in de categorie initiatieven de verkiezing Groene Kampioen van de gemeente Wijchen, onderdeel van de campagne ‘Hoe duurzaam is Wijchen’ die de gemeente in het najaar van 2021 startte.

Duurzame 100

Trouw publiceert elk jaar de Duurzame 100, een lijst van initiatieven die burgers nemen om een duurzame wereld te bevorderen. De samenstelling van de top-100 toont de waardering voor mensen die zich inzetten voor bijvoorbeeld het opruimen en recyclen van afval, voor de productie van gezond voedsel of voor duurzame energie. Dit jaar eindigde Caring Farmers bovenaan. Het is een groep groene boeren die natuurinclusief werken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen