Kerst Sprookjesfestijn in het centrum van Wijchen

Foto: Dick Vogelzang

Ook dit jaar weer zullen levende sprookjesfiguren uit het Wijchense sprookjesverhaal Wijcheline hun opwachting maken in het centrum van het dorp.

Het Kerst Sprookjesfestijn vindt plaats op zaterdag 17 december (van 17.00 tot 21.00 uur) en  zondag 18 december (van 13.00 tot 17.00 uur). Dit jaar staat in het centrum ook weer de overdekte ijsbaan.

Kerstkoren

Verhalenvertellers, kerstkoren, winterse lekkernijen, een levende kerststal en meer dan 100 kerstbomen en duizenden lichtjes maken het sprookje van Winterkoningin Wijcheline compleet. De winkels zijn op die zaterdagavond en zondagmiddag ook open.

Lesprogramma

Voorafgaand aan het Kerst Sprookjesfestijn kunnen kinderen van de basisscholen een lesprogramma volgen. Alle Kans & Kleur-scholen hebben het inmiddels ontvangen. Aan de hand van 14 korte afleveringen kunnen kinderen van de groepen 1 tot en met 3 zich alvast helemaal inleven in het leven van Winterkoningin Wijcheline.

Ontwikkeling

In de afleveringen komen laagdrempelig thematisch onderwerpen aan bod, waarmee de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen wordt gestimuleerd. Ook is het mogelijk om na elke aflevering bijbehorende opdrachtjes uit te voeren, zoals het knutselen van een toverstokje, het maken van een brief, het met z’n allen dansen in een klas of het bespreken van het onderwerp eenzaamheid. Het lesprogramma is gratis op te vragen via [email protected].

Sprookjesboek

De groepen 4 en 5 in Wijchen hebben een gratis Kerst Sprookjesboek gekregen, met hierin het verhaal over Wijcheline en diverse opdrachten.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen