Smashing thuis onderuit tegen BC Amersfoort

Synchroniciteit bij badminton: Lieke Maes (l) en Ella Peters

De eerste thuiswedstrijd in de handhavingspoule van de eredivisie is voor 2dA Smashing is geëindigd in een 6-2 nederlaag tegen BC Amersfoort. Voor alle andere ploegen is het een dubbelweekend geweest, alleen de Wijchenaren speelden dit weekend maar één partij.

In de handhavingspoule spelen de 5 laagst geklasseerde teams na de eerste competitiehelft voor handhaving in de eredivisie. Naast Smashing zijn dat BC Amersfoort, Roosterse BC, Hoornse BV en Amor.

Voortvarend

De mannen van Smashing begonnen tegen Ruben Wijnands en Thomas Sibbald. Waar Yannic Smeets en Timo Poos vorige week niet zo lekker in hun spel kwamen, ging het deze week stukken beter. Toch werd deze partij verloren (18-21, 16-21).

De vrouwen keken de eerste set vanaf het begin tegen een kleine achterstand aan. De eerste set werd gewonnen door BC Amersfoort. De tweede set zaten Maureen Zewald en Lieke Maes  beter in hun spel en ze wisten deze set makkelijk naar zich toe te trekken. Ook de derde set gingen ze voortvarend van start en werd deze partij gewonnen (19-21, 21-10, 21-16).

Blessure

Door een kleine blessure bij Smeets viel Andreas Albrecht in en speelde een single tegen Niels Veenstra. Hij redde het niet en verloor met 15-21, 5-21. Leonie Maes speelde een moeizame wedstrijd tegen Meike Versteeg die ook won: 11-21, 10-21. Daarmee werd de tussenstand 1-3.

Daaropvolgend was het de beurt aan Teun Gootzen tegen Thomas Sibbald die de winst naar Amersfoort wist te brengen: 13-21, 16-21. Lieke Maes singelde tegen dubbel- en mix-specialiste Renske Kwakkenbos. De Wijchense wist een ruime voorsprong te nemen in de eerste set en speelde ook in de tweede set gedegen; ze won het tweede punt voor Smashing met 21-10, 21-13.

Mixen

Als laatste gingen de mixen de baan op. Maureen Zewald en Timo Smeets traden aan tegen het vaste mixkoppel Wijnands en Madouc Linders. Het koppel uit Amersfoort bleek uiteindelijk toch sterker en won met 10-21, 15-21. Op de baan daarnaast hadden Ella Peters en Teun Gootzen een voortvarende start en wonnen de eerste set eenvoudig. Daarna kwamen Veenstra en Kwakkenbos beter in hun spel en wonnen uiteindelijk met 21-11, 18-21, 11-21, waarmee de eindstand 2-6 werd.

Komend weekend staat een uitwedstrijd tegen Amor in Groningen op de planning.