Activiteiten kerstvakantie in Museum Kasteel Wijchen

Kinderen op speurtocht in het museum van Kasteel Wijchen
Kinderen op speurtocht in het museum van Kasteel Wijchen
Foto: Dick Vogelzang

In de kerstvakantie is er van alles te doen en te beleven in Museum Kasteel Wijchen. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en voor gezinnen een spannende escaperoute. Ook zijn er verschillende activiteiten bij de tentoonstelling Wijvenwereld.

Met de speurtocht ‘Schimmen komen tot leven’ ontdekken kinderen hoe mensen vroeger leefden.

Escaperoute

Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar is er de spannende escaperoute ‘Het Verloren Verhaal van Gelderland’. Door het kraken van codes en het oplossen van puzzels moet voorkomen worden dat het verhaal van Gelderland wordt gewist. De escaperoute is voldoende uitdagend voor oudere spelers.

‘Wijvenwereld’

Rondom de tentoonstelling Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen organiseert Museum Kasteel Wijchen een afwisselend programma met activiteiten.

Een ‘verluchter’ aan het werk. Foto: Museum Kasteel Wijchen

In de kerstvakantie wordt een demonstratie verluchten (versieren van een geschrift) gegeven, kan men deelnemen aan een workshop kalligrafie, twee instaplezingen en een instaprondleiding door de tentoonstelling.

Getijdenboek

Tot en met de kerstvakantie is in de tentoonstelling Wijvenwereld nog een heel bijzonder object te bewonderen: het Van Bronckhorst-Batenburg Getijdenboek. Het boek, in particulier bezit, is slechts 1 keer eerder tentoongesteld en is nu tot en met 8 januari te zien in Kasteel Wijchen dat in de middeleeuwen in bezit was van de familie Van Bronckhorst-Batenburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen