Vanavond de laatste raadsvergadering van het jaar

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

In de Emiliazaal van Kasteel Wijchen wordt vanavond de laatste raadsvergadering van het jaar gehouden. De gemeenteraadsvergadering is vanavond vanaf 20.00 uur live te volgen op de site van wijchen.nieuws.nl.

Het belangrijkste agendaonderdeel is het bespreken van de Zienswijze concept Notitie Reikwijdte en Detail (NRD). Deze NRD is onderdeel van het proces om de Regionale Energie Strategie 2.0 (RES 2.0) op te stellen voor de Groene Metropoolregio (GMR) Arnhem-Nijmegen. Deze NRD is de eerste stap in de milieueffectrapportage-procedure (m.e.r.-procedure). Een m.e.r. is een hulpmiddel bij de besluitvorming, dat bestaat uit het maken, beoordelen en gebruiken van een milieueffectrapport en het evalueren achteraf van de gevolgen voor het milieu van windturbines, zonnevelden en het gebruik van warmtebronnen.

Aanvliegroute

Op de agenda staan bij de ingekomen stukken onder meer de antwoorden die het college van burgemeester en wethouders heeft gegeven op vragen van de PvdA over de nieuwe aanvliegroute voor vliegtuigen richting Schiphol; deze loopt over Wijchen. Volgens het college zijn de effecten voor Wijchen pas bekend als de definitieve indeling van het luchtruim is ontworpen.

Vennen

GroenLinks wilde meer weten over de toeristische initiatieven om meer bezoekers te trekken in het natuurgebied Hatertse en Overasseltse Vennen. Het gebied is een onderdeel van het Gelders natuurnetwerk GNN en ligt in de gemeenten Wijchen en Heumen.

Kermis

Bij de ingekomen stukken ook de antwoorden op vragen van de PvdA die wilde weten of het prikkelarme anderhalf uur bij de kermis in 2023 kan worden uitgebreid. Dat gebeurt: volgend jaar is dat 2,5 uur. Of de kermis volgend jaar ook weer in de achtertuin van Kasteel Wijchen plaatsvindt, is nog onzeker. “Gezien de geluiden uit de samenleving, werd de opzet wisselend ervaren. Het slechte weer van de afgelopen editie leidde tot een hele andere beleving dan vorig jaar bij mooi weer. De opstelling wordt daarom zeker geëvalueerd en de locatiekeuze wordt dan ook meegenomen”, aldus het college.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen