Nu ook subsidie voor één isolatiemaatregel

Foto: Pixabay

Vanaf 2023 kunnen inwoners van de gemeente Wijchen subsidie aanvragen als er slechts één isolatiemaatregel is genomen. In het afgelopen jaar moesten 2 isolatiemaatregelen getroffen zijn om in aanmerking te komen voor subsidie.

Het isoleren van een woning wordt al vele jaren gesubsidieerd. Een slecht geïsoleerd huis verliest vooral warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Door een woning beter ‘in te pakken’ met een dikke laag isolatiemateriaal, wordt de warmte beter vastgehouden en is minder energie nodig om het te verwarmen.

Verdubbeld

Met de nieuwe subsidieregeling moet de maatregel wel genomen zijn na 1 april 2022. Men krijgt dan ongeveer 15 procent van de isolatiekosten aan subsidie. Wie binnen 24 maanden een tweede (of meer) maatregelen neemt, ziet het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30 procent van de isolatiekosten.

Glasoppervlakte

Een andere aanpassing van de subsidievoorwaarden is dat vanaf 1 januari 2023 voor de berekening van de glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat geldt. Dit betekent dat van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar opgeteld wordt. Het kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per vierkante meter. De wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.

Aanvraagtermijn

Vanaf 2023 heeft men als woningeigenaar bovendien 24 maanden de tijd om de subsidieaanvraag te doen nadat de isolatiemaatregel is uitgevoerd. Deze termijn geldt alleen voor maatregelen die vanaf 1 januari 2022 zijn genomen.

Energieloket

Wie meer wil weten over het besparen of duurzaam opwekken van energie kan terecht bij het Energieloket van de gemeente Wijchen. Het Energieloket adviseert inwoners onder andere over het verduurzamen en isoleren van de woning en geeft energiebespaartips. Ook informeert het loket geïnteresseerden over het opwekken van energie met zonnepanelen of over wat nodig is om van het gas af te gaan. Voor sommige energiebesparende maatregelen is het mogelijk een subsidie of lening aan te vragen. Ook daarin kunnen de adviseurs van het Energieloket ondersteuning bieden.

Adviesgesprek

Voor een persoonlijk adviesgesprek met het Energieloket kan men, alleen op afspraak, terecht in het Huis van de Gemeente op donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Een afspraak maken kan door te bellen met de receptie van het Huis van de Gemeente op 088-432 70 00.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen