Nijmeegse Annie onthaalt leerlingen bij Beroepenfeest

Een eerder Beroepenfeest
Een eerder Beroepenfeest
Foto: Regio Nijmegen On Stage

Circa 200 leerlingen van het Maaswaal College in Wijchen zijn dinsdag 21 maart aanwezig bij het eerste Beroepenfeest van Regio Nijmegen On Stage. Bij deze gelegenheid gaan ruim 250 beroepsbeoefenaren in gesprek met duizend vmbo-leerlingen over hun beroep en werkdag.

Tijdens het Beroepenfeest worden de leerlingen over de rode loper binnengehaald onder applaus van de beroepsbeoefenaren en onder leiding van Nijmeegse Annie op haar Snorpony.

Maaswaal College

Wethouder Nick Derks verricht op 21 maart in De Vasim aan de Winselingseweg in Nijmegen de opening waarna het Beroepenfeest voor leerlingen van het Maaswaal College en Mondial College (Nijmegen, locatie Meeuwse Acker) en professionals begint. Daarna vinden Beroepenfeesten voor leerlingen van andere scholen in de regio Nijmegen plaats.

Tijdens de Doe Dag van On Stage op donderdag 6 april, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot hypotheekadviseur.

Succesvol concept

Het bedrijfsleven investeert in hun toekomstige collega’s en medewerkers door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De vmbo-leerlingen worden op deze manier in het zonnetje gezet. Wijchen is een van de gemeenten die het project Regio Nijmegen On Stage ondersteunen en mede realiseren.

On Stage is gestart in 2007 en een succesvol concept gebleken met groot draagvlak bij deelnemende scholen, bedrijfsleven en gemeenten. Met de komst naar de regio Nijmegen kan nu ook in deze regio bedrijfsleven en onderwijs met elkaar in contact worden gebracht.

Persoonlijk contact

Regio Nijmegen On Stage zet zich in voor een positiever imago voor vmbo-leerlingen en voor het beter faciliteren van het keuzeproces van jongeren. Persoonlijk contact tussen de professionals en leerlingen is de succesfactor van het project.

Meer informatie en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.regionijmegenonstage.nl.

Zie ook:
Tuinwereld honderdste deelnemer aan vmbo-project

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Reacties

Cookieinstellingen