De Heus investeert in bio-fabriek Balgoij

De veevoederfabriek in Balgoij
De veevoederfabriek in Balgoij
Foto: De Heus

Om het productieproces voor biologisch voer verder te optimaliseren zijn in de afgelopen periode door veevoederbedrijf De Heus een aantal investeringen doorgevoerd in de fabriek in Balgoij.

De biologische voeders worden geproduceerd in de fabriek in Balgoij. Biologische grondstoffen hebben vaak andere eigenschappen dan gangbare grondstoffen. Biologisch voer is vaak granenrijk en het persmeel heeft een andere structuur. Hierdoor gedraagt het zich anders tijdens het productieproces in de fabriek.

Hamermolen

De nieuwe extra pers. Foto: De Heus

De oude hamermolen, die zorgt voor het malen van de grondstoffen, is daarom vervangen door een grotere hamermolen met een hogere capaciteit. Hierdoor is het maken van persmeel een stuk gemakkelijker geworden en is een belangrijke bottleneck rondom capaciteit opgelost.

Extra pers

Voorheen werd op een van de perslijnen gebruikgemaakt van een zogenoemde BOA-compactor. Dat is een voorverdichtingsmachine die het persmeel letterlijk klaarstoomt om geperst te worden. Deze techniek werkt goed in rundvee- en varkensvoeders in het gangbare segment, maar met de biologische grondstoffen werkt deze techniek minder goed.

Daarom is deze machine nu door De Heus vervangen door een extra pers en zijn er nu twee perslijnen waar het persmeel dubbel geperst wordt. De voordelen zijn onder meer betere korrelkwaliteit, hogere capaciteit en lager energieverbruik.

(bron: De Heus)

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen