Koninklijke onderscheiding voor Peter Hartjesveld

Peter Hartjesveld met de koninklijke onderscheiding die hij van burgemester Renske Helmer heeft gekregen
Peter Hartjesveld met de koninklijke onderscheiding die hij van burgemester Renske Helmer heeft gekregen
Foto: gemeente Wijchen

Peter Hartjesveld uit Wijchen heeft vanmiddag een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij werd in wijkgebouw Noorderlicht in Wijchen-Noord benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk op het terrein van postzegelverzameling en voetbal. 

Hartjesveld had zelf  de maandelijkse bijeenkomst van Postzegelvereniging Wijchen deze ochtend in wijkgebouw Noorderlicht georganiseerd. Hij wist alleen niet dat het programma was aangepast en was daarom erg verbaasd toen burgemeester Helmer-Englebert, wethouder en familie binnenkwamen. De burgemeester hield een toespraak en spelde daarna het lintje op.

Aanjager

Al meer dan 25 jaar is Hartjesveld de aanjager van de postzegelvereniging. Deze vereniging telt ruim 100 leden. De decorandus heeft een flinke takenlijst, die in al die jaren alleen maar groter is geworden. Zo zorgt hij voor de ledenadministratie en moedigt jeugdleden aan.

Verder is hij betrokken bij nieuwe uitgiften van postzegels voor de leden, werkt hij mee aan het verenigingsblad en organiseert de maandelijkse clubbijeenkomst.

Verkocht

Hartjesveld regelt ook de zaken in het geval dat een postzegelverzameling geërfd wordt. Hij zorgt ervoor dat de postzegels gesorteerd worden  en dat de erfgenamen een zo goed mogelijk bedrag krijgen wanneer de postzegels verkocht worden.

Scheidsrechter

Van 2001 tot 2013 was Hartjesveld verenigingsscheidsrechter van voetbalvereniging AWC. Elke week was hij op het veld te vinden voor de competitiewedstrijden. Voor het totaal van deze vrijwillige inzet voor de samenleving heeft hij nu dus een koninklijke onderscheiding gekregen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen