Harmonie DOV slaat nieuwe weg in met nieuwe dirigent

09 nov 2023, 19:00 Nieuws
sjef de kort dirigent dov wijchen
Sjef de Kort (1973) is de nieuwe dirigent van Harmonie DOV in Wijchen als opvolger van Jan van Aart. De Kort studeerde hoorn en directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is actief als dirigent, uitvoerend musicus en docent.
De nieuwe dirigent van DOV is in de muziekwereld breed georiënteerd. Hij heeft orkestervaring binnen de hafabra (harmonie, fanfare en brass) en de symphonische wereld, speelde op North Sea Jazz en treedt regelmatig op als solist. Als hoornpedagoog is hij actief bij het Nederlands Hoornisten Genootschap.

Uitdagingen

“Met Sjef heeft Harmonie DOV een kundige en talentvolle dirigent gevonden die veel kwaliteit inbrengt”, zegt voorzitter Karen Hoogteijling. “Met deze dirigent slaan we een nieuwe weg in, vol uitdagingen en kansen. Hij heeft al plannen voor een themaconcert en een uitwisseling met een andere harmonie.”

Luisterhouding

De in Moordrecht (Zuid-Holland) wonende De Kort is sinds 2014 ook ctief van bij Muziekvereniging Kunst en Volharding in Beuningen. Als dirigent creëert De Kort, zoals hij zelf aangeeft, een luisterhouding zodat goed samenspel ontstaat.
Harmonie DOV repeteert elke dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in wijkcentrum OZO aan de Urnenveldweg 10 in Wijchen.