Het roer om tijdens ondernemersontbijt Wijchen (fotoserie)

‘Het roer om!’ was het thema dat vrijdagmorgen tijdens het ondernemersontbijt in Zaal Sterrebosch centraal stond. De gemeente Wijchen heeft, net als vorig jaar op de Dag van de Ondernemer, lokale ondernemers uitgenodigd voor een ontbijt waar circa 60 ondernemers op af waren gekomen.

De gemeente wil met de ontbijtbijeenkomst ondernemers bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen.

Bijsterhuizen

Wethouder Bea Schouten haalde in haar openingswoord onder meer de uitbreiding van industrieterrein Bijsterhuizen aan en vertelde dat er wordt gewerkt aan een waterstoftankstation. Schouten verving wethouder van economische zaken Martijn Derks die wegens een al lang geplande vakantie afwezig was (“Hij baalde er enorm van”). Ook Wijchen-Oost kwam ter sprake, met 150 hectare het grootste aaneengesloten industrieterrein van Gelderland.

Start-ups

Om start-ups te helpen hun onderneming succesvol te laten zijn, wordt begin volgend jaar een begin gemaakt met Start-up Wijchen waar jonge ondernemers terechtkunnen voor informatie, advies en steun.

Paneldiscussie

Terwijl de deelnemers van hun ontbijt genoten, opende gespreksleider Erik op ten Berg een paneldiscussie over ‘Het roer om!’. Hieraan deden 4 succesvolle ondernemers mee: Rolf Schouten (HEMA en Young People Living), Marieke van de Rakt (medeoprichter van Yoast, EmiliaPlaats), Simon de Luij (Modderkolk, Technoforum) en Edwin Sengers (Boerderij De Eikenhorst). Zij spraken over wat voor hen het moment was om het roer om te gooien en waarom zij die keuze hadden gemaakt.  Tegen half tien kon iedereen weer beginnen met een nieuwe werkdag.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen