AWC boekt nipte maar belangrijke zege op Groene Ster

Vreugde na de 1-0 door Youri Hubers

AWC heeft thuis tegen het lager geklasseerde Groene Ster uit Heerlen een belangrijke, maar nipte zege behaald. In de 51e minuut scoorde Youri Hubers de naar later bleek beslissende 1-0.

De Wijchenaren traden aan zonder de geblesseerde Just Berends. De 31-jarige aanvoerder ondervindt nog last van een zweepslag die hij vorige week zondag opliep in het duel tegen Quick.

Op en neer

In de laatste 5 wedstrijden won AWC 3 keer en verloor 2 keer. Groene Ster pakte slechts 1 overwinning en 4 nederlagen. Daar kwam er afgelopen weekend eentje bij.

In de eerste helft ging het spel op en neer en er gebeurde eigenlijk niet veel. AWC mocht nog wel een vrije trap nemen, maar de bal ging hieruit over.

Ambulance

Vlak voor het einde van de eerste helft werd een supporter onwel en gingen de spelers eerder naar de kleedkamer. De toeschouwer werd door een ambulance opgehaald.

Bashir-Larry Donk (r) in duel met een speler van Groene Ster. Foto: Peter van der Hoeven

Nadat de spelers naar de kleedkamers waren geweest, ging de eerste helft verder. Er werd echter niet gescoord, waarmee de rust inging met een 0-0 tussenstand. De spelers bleven op het veld en na een korte rustpauze werd begonnen aan de tweede helft.

Doelman

In de tweede helft probeerde AWC meer naar voren te spelen, wat leidde tot enkele kansjes. Youri Hubers kon na 6 minuten een verkeerd uitverdedigde bal oppakken en van buiten de zestien doorlopen naar de elf meter; van hieruit schoot hij de bal netjes binnen: 1-0.

Groene Ster bleef drukken en hoopte de 1-1 te maken, maar de achterhoede van AWC stond goed en doelman Tijn van de Groes stond weer goed te keepen. Het bleef 1-0 en dat was voor Groene Ster de zesde nederlaag met 1 doelpunt verschil.

Veertiende

Met de krappe winst en de 3 punten gaan de Wijchenaren op de ranglijst OJC voorbij en staan nu op de veertiende plek, een positie waarmee de nacompetitie zou worden ontlopen. Komende zondag wacht een uitwedstrijd in Tiel tegen TEC.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.