Ongunstig weekend voor AWC met 3-0 nederlaag

Een aanvaller van Kloetinge manoeuvreert tussen twee AWC'ers door.

Het was een teleurstellend weekend voor AWC. De ploeg verloor zelf met 3-0 bij Kloetinge en zag concurrent OJC winnen bij Hoek. Daardoor zakten de Wijchenaren naar de zestiende plek en die betekent nacompetitie. Zover is het nog, want er zijn deze competitie nog 7 wedstrijden te spelen.

In november had AWC thuis nog met 2-0 gewonnen van Kloetinge, maar de Zeeuwen trokken in eigen huis voor 300 toeschouwers de winst naar zich toe.

Snelle uitval

Al binnen een minuut moest doelman Tijn van de Groes redding brengen op een snelle uitval van Kloetinge. In de 9e minuut was het wel raak: Ruben Jager kopte, na een voorzet van Jefry Dijkstra (zijn negende dit seizoen), makkelijk binnen bij de tweede paal: 1-0.

De gasten hadden bovendien pech dat na een half uur Sven Jansen uitviel met een liesblessure. Daardoor moest aanvoerder Just Berends, die door een blessure wekenlang afwezig is geweest, langer meedoen dan gepland.

Goed keeperswerk

Sporadisch kreeg AWC ook enkele kansen voor Boy Visser en Daan Pauwels. Het was echter door het goede keeperswerk van Van de Groes dat Kloetinge, weer door Jager na een pass van invaller Klaas van Hecke, pas in de 75e minuut de 2-0 binnenkopte.

Met invallers Ries en Larry Bashir probeerde AWC de aansluitingstreffer te maken. Het was echter Van Hecke die in de 83e minuut de 3-0 liet aantekenen.

Debuut

Job van de Groes van AWC kreeg in deze wedstrijd een gele kaart van scheidsrechter Rob Souwen (Esbeek). O23-speler Jurre van Houten maakte een bevredigend debuut in het eerste van AWC.

De Wijchenaren spelen komende zaterdag thuis tegen Hoek (aanvang 18.00 uur).