Hockeyvrouwen Wijchen bij laatste acht bekertoernooi

Warming-up voor het competitieduel

De hockeyvrouwen van MHC Wijchen staan in de kwartfinale van het bekertoernooi om de Silver Cup. Thuis werd met 3-2 gewonnen van Geel-Zwart.  Voor de competitie verloren de vrouwen met 3-1 van Oirschot.

Hoewel het spel tegen Geel-Zwart in de eerste helft beide kanten op ging en de bezoekers uit Veghel de beste kansen kregen, was het Wijchen dat via Annefleur Engel de score opende: 1-0. Vanaf de afslag hockeyden de bezoekers naar voren en wisten direct de gelijkmaker te noteren: 1-1.

Vastzetten

In de tweede helft wist Wijchen beter het spel te bepalen en de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Ook het tweede Wijchense doelpunt kwam op naam van Engel, die bij de tweede paal een bal van aanvoerder Anne Jansen binnentikte. Niet veel later bouwde Femke Sewalt de voorsprong verder uit: 3-1.

Kwartfinales

In het laatste kwart haalde Geel-Zwart de keepster eruit om nog iets te forceren. Wijchen hield echter goed stand. Pas in de laatste minuut wist Geel-Zwart te scoren, maar echt spannend werd het niet meer.

Daardoor is Wijchen doorgedrongen tot de kwartfinales van de Silver Cup. Deze worden gespeeld op vrijdag 19 april. De tegenstander wordt later bekend; de loting voor de kwartfinales van de beker vindt deze week plaats.

Competitie

Voor de competitie speelde Wijchen 2 dagen leter thuis tegen Oirschot. Na het bekersucces was het team erop gebrand om deze wedstrijd een goede pot op de mat te leggen. Deze intenties zette het team al vanaf de afslag kracht bij. Hoewel Oirschot de bal uitnam, kwam Wijchen binnen een minuut op voorsprong na een vlijmscherpe omschakeling over meerdere schijven, waarbij Fientje Smits het eindstation was: 1-0.

Voorsprong

Deze goede start gaf de thuisploeg vertrouwen en het eerste kwart werd geprobeerd om de voorsprong uit te bouwen. De kansen en strafcorners die Wijchen creëerde, werden echter niet verzilverd.

In het tweede kwart kwam de ploeg meer onder druk te staan en werd de wedstrijd rommeliger. Oirschot wist de kansen niet te benutten, waardoor Wijchen met een kleine voorsprong ging rusten.

Kantelen

Na rust wist Oirschot wel te scoren en kantelde de wedstrijd, waardoor Wijchen met een 1-2 achterstand het laatste kwart in ging. Ondanks meerdere kansen kwam Wijchen niet tot scoren. In de laatste minuten maakte Oirschot slim gebruik van de ruimtes die de thuisploeg weggaf, waardoor het nog 1-3 werd.

De hockeyvrouwen van Wijchen spelen zondag voor de competitie uit tegen HCAS uit Asten (12.45 uur).