Nieuw bestuur voor speeltuin De Blije Dries

Wisseling van de wacht bij het bestuur van  stichting De Blije Dries (zie uitgebreid bijschrift onder de tekst)
Wisseling van de wacht bij het bestuur van stichting De Blije Dries (zie uitgebreid bijschrift onder de tekst)
Foto: De Blije Dries

Na lange tijd is de stichting De Blije Dries erin geslaagd een nieuw bestuur te formeren. Al in 2022 werd aangekondigd dat het bestuur zou opstappen. Maar nu is het eindelijk zo ver, per 1 mei treden nieuwe bestuursleden aan.

“In eerste instantie was het inderdaad het plan om in 2022 al nieuwe bestuursleden aan te stellen. Hiervoor hebben we ook geworven en hebben we verschillende gesprekken gevoerd. Echter de perikelen die er nog speelden met de gemeente, nodigde niet direct uit om het stokje over te nemen”, aldus Peter Cornelissen, vertrekkend voorzitter van De Blije Dries.

Continuïteit

“De continuïteit van de speeltuin was voor ons erg belangrijk, we wilden absoluut voorkomen dat de speeltuin definitief zou sluiten”, zegt Cornelissen. “Daarom zijn we doorgegaan en hebben we gewerkt aan een modus operandi met de gemeente.”

Nieuw bestuur

Hans Penning de Vries wordt de nieuwe voorzitter en neemt de hamer over van Cornelissen. Gina van der Knaap volgt Mark Floor op als penningmeester en Nigel Janssen geeft het stokje door aan Maggy van der Horst. Daarnaast blijven Marc Corstjens en Wilfred Aalders aan als bestuurslid.

Penning de Vries: “De Blije Dries is een geweldige speeltuin en een begrip in Wijchen en omstreken. Met trots gaan wij ons inzetten en zullen we er een nog betere speeltuin van maken!”

Energieneutraal

Er staan dit jaar meer veranderingen op stapel. Een van de laatste projecten van het huidige bestuur is het energieneutraal maken van De Blije Dries. Cornelissen: “Het is ons gelukt om geen gas meer te gebruiken. Daarnaast hebben we 80 zonnepanelen op het dak gelegd en worden er nog 80 in het veld geplaatst. Daarmee moet het stroomverbruik dekkend kunnen worden gemaakt.”

De Blije Dries. Archieffoto: wijchen.nieuws.nl

Onderhoud

Het nieuwe seizoen voor De Blije Dries ging afgelopen weekend, eerste paasdag, van start. Dat werd luister bijgezet met verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen, zoals een circuit van van paasactiviteiten.

“Fantastisch om alle spelende kinderen weer te zien”, zegt Diana Heukeshoven, manager bij De Blije Dries.

“In de winter is de speeltuin grotendeels dicht en houden we ons bezig met onderhoud en de plannen voor het komende seizoen. Het moment dat de we deuren weer kunnen openen, geeft een fijn gevoel.”

Financieel

De Blije Dries hoopt in 2024 weer een keer een goed seizoen te draaien. In een normaal jaar komen er rond de 55.000 bezoekers. Het weer speelt daarbij voor een belangrijk deel mee. Vorig jaar was het door het mindere weer een zeer matig seizoen. Financieel heeft dit direct consequenties voor de speeltuin. De stichting is hiervoor in gesprek met de gemeente.

Bijschrift foto: Links: Hans Penning de Vries (l) neemt als voorzitter de hamer over van Peter Cornelissen. In het midden Maggy van der Horst (secretaris), daarnaast Gina van der Knaap (penningmeester) en uiterst rechts Nigel Janssen (scheidend secretaris). Niet op de foto: Mark Floor, Marc Corstjens en Wilfred Aalders. Foto: De Blije Dries

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen