Forse thuisnederlaag AWC tegen Hoek: 0-4 (fotoserie)

AWC heeft tegen het hoger geklasseerde Hoek niet voor een verrassing kunnen zorgen. Op eigen terrein verloren de Wijchense voetballers met 4-0 van de Zeeuwen. OJC Rosmalen, concurrent om degradatie en play-off te voorkomen, verloor ook thuis; het werd daar 1-2 voor Gemert.

Hoek, de nummer 12 van de competitie had vanaf het beginsignaal al vrij snel een overwicht en dat resulteerde in de 12e minuut in een flitsende een-tweetje in de zestien waar vervolgens Rik Impens de 0-1 scoorde.

AWC was wakker geschud en gaandeweg de eerste helft raakte de wedstrijd meer in balans. Youri Hubers zorgde met een kopbal voor het eerste gevaar en met nog wat dreigende acties in de zestien kwam AWC steeds beter in de wedstrijd. Het bleef tot de rust echter 0-1.

Afstandsschot

Kort na de pauze kreeg AWC een nieuwe klap te verwerken. De tweede helft was nog geen 6 minuten bezig toen Glenn Diedhiou de 0-2 scoorde. De thuisploeg bleef met veel inzet proberen het tij te keren, maar kon niet voorkomen dat in de 56e minuut de achterstand op 3 treffers kwam door een fraai afstandsschot van Impens.

Op de paal

Het leed was nog niet geleden want 12 minuten later werd het zelfs 0-4 door Steve Schalkwijk die van dichtbij hard inkogelde. AWC’er Hubers kopte na een mooie aanval via Boy Visser, Thijmen Engel en Daan Pauwels nog op de paal; aan de forse nederlaag veranderde niets meer.

Beelden van de wedstrijd zijn hier te zien.

UNA

AWC is door de nederlaag gezakt naar de zestiende plek op de ranglijst, met een punt én een wedstrijd minder dan Groene Ster. OJC heeft 3 punten en een wedstrijd meer dan de Wijchenaren.

Komende zondag (21 april, 14.00 uur) staat er weer een thuisduel op het programma: UNA uit komt dan op bezoek. De eerste wedstrijd in Veldhoven tegen de toenmalige nummer 2 eindigde in 1-1. Na afloop ontstond een opstootje waarbij trainer Lodewijk de Kruif een rode kaart kreeg en 2 wedstrijden werd geschorst.  De ongeregeldheden leidden ook tot een punt aftrek voor AWC en 100 euro boete.