Wijchen dit jaar decor van Nederlands Jongleerfestival

Foto: Pixabay

Wijchen is in mei het centrum van het Nederlands Jongleerfestival 2024. Vier dagen lang zijn er demonstraties, wedstrijden, nieuwe trucs, spelletjes en shows kijken. Het vierdaagse festival begint op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei.

Al sinds 1990 komen mensen in Nederland samen voor hun gedeelde interesse in jongleren en andere circusdisciplines. Het Nederlands Jongleerfestival (NJF) is het grootste evenement in Nederland op het gebied van jongleren en aanverwante disciplines. Het festival wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. De vaste deelnemersgroep bestaat uit beginnende, gevorderde en professionele jongleurs.

Sportcentrum Arcus

Het NJF is een vierdaags festival dat elk jaar tijdens het hemelvaartsweekend op een andere locatie wordt gehouden.

De 33e editie vindt van 9 tot en met 12 mei plaats in Wijchen. Het NJF en de jongleurs hebben in die dagen hun thuisbasis in Sportcentrum Arcus. Deze editie van het NJF wordt in een vintage jasje gegoten.

Fight Night

Een belangrijk onderdeel van het festival is de Fight Night op vrijdag 10 mei. Jongleurs van verschillende achtergronden komen bij elkaar komen om voor publiek tegen elkaar te ‘vechten’. Het spel is simpel. beide spelers beginnen te jongleren met drie kegels. Gedurende het spel proberen beide jongleurs door middel van verschillende technieken ervoor te zorgen dat de ander zijn kegels laat vallen. Degene die als laatste nog aan het jongleren is wint.

Eenwieler

Zaterdagmiddag 11 mei worden op de Markt in Wijchen de games gehouden. Dit zijn een aantal ludieke of juist zeer serieuze wedstrijden zoals hoogspringen op een eenwieler, wie kan het langst 5 ballen jongleren, wie kan het langst op zijn handen staan of wie kan het langst met 3 munten jongleren. Dit zijn wedstrijden voor elk niveau; publiek kan ook meedoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen