NEC verlengt contract met Wijchenaar Nils Rossen niet

04 jul , 10:00 Nieuws
spanec 68
NEC gaat niet verder met Nils Rossen uit Wijchen. De 19-jarige middenvelder had een aflopend contract, maar dit is niet verlengd. De Wijchenaar speelde uiteindelijk maar 4 duels voor de Nijmegenaren.
Rossen speelde sinds 2013 in de jeugdopleiding van NEC. Op zijn zeventiende tekende hij een profcontract bij NEC. Voordat hij de overstap maakte naar de Voetbalacademie van NEC, speelde hij voor V.V. Alverna.

Wisselvallig

NEC club had een optie in het contract van Rossen om de samenwerking met 1 jaar te verlengen. Afgelopen maart werd duidelijk dat deze optie niet gelicht zou worden.
“We vinden dat Nils een wisselvallig seizoen speelt. We vinden dat er in de ontwikkeling een tandje bij moet, dat willen we gaan zien de komende maanden. Het kan zijn dat we eind dit seizoen zeggen: we blijven bij ons besluit, of dat we zeggen: we willen toch een overeenkomst voor een langere periode”, waren toen de woorden van technisch directeur Carlos Aalbers. ( Bron: ForzaNEC )

Debuut

Rossen maakt dit seizoen uit bij Sparta (1-1) zijn debuut . Uiteindelijk kwam hij tot 4 wedstrijden voor NEC. Drie daarvan waren in de Eredivisie en eentje in het KNVB bekertoernooi. Veel minuten waren het niet, want bij elkaar opgeteld speelde Rossen 29 minuten in de hoofdmacht van NEC.
Zie ook: