AWC begint 2015 met onverdiende nederlaag

Foto:

AWC heeft het zichzelf in de uitwedstrijd tegen Schijndel  wel erg moeilijk gemaakt. Na een gelijkopgaande eerste helft had AWC in de tweede helft zonder meer het beste van het spel. Alleen scoorde de thuisploeg wel eenmaal, terwijl de groen-witten van trainer Remko Bicentini uit een veelvoud van kansen het net niet wisten te vinden.

AWC miste de geschorste Mannes Giesbers en de geblesseerden Dave Overmeer, Bas Giesbers en Pascal Zoetekouw, terwijl bij de warming up ook Jeffrey Tangerink moest afhaken. De niet geheel fitte Ato Cardna moest derhalve toch gelijk aan de bak. In het doel had Bicentini ditmaal gekozen voor Dennis de Koning. Ook Floyd Watson was niet geheel fit en begon op de bank.

Schijndel begon overrompelend en had bij de eerste en beste aanval in een 3 tegen 1 situatie beter moeten afronden. AWC was daardoor direct wakker en kreeg gelijk ook kansen. In de 5e minuut nam Joost Loeffen uit een weggewerkte corner de bal ineens op de slof, maar tot tevredenheid van de thuisclub spatte de bal tegen de lat weer het veld in. Zes minuten later kon Lennart Nieuwenhuis, op aangeven van Ato Cardna, alleen op de keeper afgaan. Zijn lob was echter te zacht, zodat de achterhoede van Schijndel hun geslagen keeper nog te hulp konden schieten. Maar ook Schijndel kreeg enige goede vrije kansen. Schoten van Anwaur Tuithof, topscoorder Sven Blummel en Tom Pijnenburg waren echter niet doelgericht.

In de tweede helft tapte AWC uit een heel ander vaatje. Er werd gestreden voor elke meter en de vele kansen konden daardoor ook niet uitblijven. In de 51e minuut testte Gijs de Kleyn doelman Timo de Louwere, waarbij de laatste de winnaar bleef. Zo ook in de 57e minuut toen Lennart Nieuwenhuis alleen op de keeper kon afgaan. Door attent uitkomen verhinderde de goalie de score. In de daarop volgende counter wist Schijndel wel te scoren. Anwaur Tuithof was de maker. Hierna namen de bezoekers helemaal het heft in handen, met meer dan een handvol goede kansen. Maar het lukte Gijs de Kleyn (2x),Davy van Verseveld (2x) en de ingevallen Floyd Watson niet de verdiende gelijkmaker te scoren. Ook een verkeerde kopbal van een Schijndelse verdediger berlamdde nog op de paal.

Dielke van Eeuwijk kreeg in de 80e minuut nog rood, nadat hij de voorlangs kruisende spits van Schijndel lichtjes raakte. Volgens de regels een terechte rode kaart, maar dit was niet geheel te rijmen met de grove overtreding van Job Gevers in de 65e minuut, die daarvoor zijn tweede gele prent had moeten ontvangen. Overigens had het arbitrale trio verder weinig moeite met de wedstrijd.

AWC kan terugzien op een goede wedstrijd en dat geeft hoop voor de komende weken. Wel bleek wederom het manco bij de ploeg: scoren!a.s. zondag komt Deurne op bezoek. Winnen zal het devies moeten zijn om niet verder achterop te geraken. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.00 uur.

Opstelling: Dennis de Koning, Dielke van Eeuwijk, Ato Cardna (79.Twan Franken), Wiebe Veltmaat, Jorrit Giesbers, Gijs de Kleyn, Jim Toonen, Joost Loeffen, Jordy de Kat (60.Floyd Watson), Davy van Verseveld, Lennart Nieuwenhuis

Reacties