Volleybalsters Trivos starten 2018 met overwinning

Het Trivos dames 1 team is de tweede seizoenshelft gestart met een 3-1 thuisoverwinning tegen het team van Spiker uit Eerbeek. Vooraf was gerekend op een overwinning zonder setverlies. Trivos stond voor aanvang van de wedstrijd derde en Spiker voorlaatste op de ranglijst. Bovendien had Trivos de uitwedstrijd tegen Spiker al zonder puntverlies gewonnen.

Trivos startte de wedstrijd met een team van ervaren speelsters waarbij ook Hennie Visser na blessureleed  weer present was. In de eerste set begon Trivos goed. Na mooie aanvallen van o.a. Lieke Wouters, Anne Veenstra en goed  blokkeren had Trivos al snel een 12-6 voorsprong. Daarna kwam Spiker plots terug (13-12). Na een noodzakelijke time-out liep Trivos weer uit naar 19-13 via o.a. een attente Stefanie Beekers bij het net en een harde aanval van Manon Ottjes. Via mooie aanval van Korinda Kant en een direct punt van Hennie Visser werd de eerste set met 25-19 gewonnen.

De tweede set werd gestart met hetzelfde team en was een kopie van de eerste set. Na een 7-2 voorsprong voor Trivos kwam Spiker terug tot 9-8 (Time-out Trivos). Na een lange rally en goed verdedigen van Spiker werd door Manon Ottjes met een harde aanval de 16-12 score bereikt. Via 20-16 (slimme bal Anne Veenstra) en fouten over en weer werd de tweede set met 25-20 gewonnen.

Vera de Weerdt nam de derde set de spelverdeling over van Hennie Visser. Bij een 6-9 achterstand moest coach Peter Groenen een time-out aanvragen. Tot 14-14 ging de set gelijk op waarbij mooie aanvallen over en weer werden afgewisseld door slordige passes en persoonlijke fouten. Gelukkig vond Trivos weer op tijd haar ritme en werd met 25-16 een ruime setwinst behaald, mede dankzij een attente Lieke Wouters en Anne Veenstra bij het net.

De verwachting was dat de vierde set een formaliteit zou worden. Het pakte voor Trivos helaas anders uit. Of het door concentratieverlies, spelerswissels of het betere spel van Spiker kwam was onduidelijk, maar een feit was dat Trivos al snel met 4-8 achter stond. Bij de stand 7-14 een dubbele wissel bij Trivos om te proberen het tij in deze set te keren. Ook een tweede time-out van Trivos (7-16) hielp niet meer. Het liep deze set niet meer en werd uiteindelijk met 12-25 verloren.

Per saldo 3-1 winst maar het voelde aan het einde van de wedstrijd een beetje als een verlies. Trainer/coach Peter Groenen gaf na afloop van de wedstrijd aan dat het doel nog steeds is deelname aan de promotie/degradatie wedstrijden af te dwingen. Om dat te bereiken zullen de dames wel op een constanter niveau moeten gaan presteren. Daar hebben ze de komende week ruimschoots de gelegenheid voor. Dinsdagavond om 20.30 uur een bekerwedstrijd (thuis tegen Kerkemeijer Gemini uit Borculo)) en vrijdagavond een competitiewedstrijd (uit tegen Waho, Wageningen).