Alverna en Brabantia blijven steken op 0-0

Zondag in Eindhoven was Brabantia de tegenstander van Alverna. Brabantia was ook nog niet gevrijwaard van nacompetitiedruk, zodat er voor beide partijen iets was om voor te knokken. De weersomstandigheden werkten niet mee om er een leuke middag van te maken. Het bleef 0-0.

In de 5e minuut werd Alverna al wakker geschud, een schot van Alex Haas werd met meer geluk dan kunde door Robert Zaalman naast gewerkt.
Vijf minuten later twee mogelijkheden in 1 minuut voor Alverna. Eerst kopte Dennis Arts net naast en vervolgens stond het vizier bij Sven van Gelder niet goed afgesteld. Rond het half uur leek Sven van Gelder de 1-0 aan te tekenen, maar doelman Jesse Renders tikte de bal net onder de lat weg. Brabantia bleef loeren op kansen met hun snelle spitsen Moreno Koenders en Ferry Aerts, maar de Alverna verdediging was op z’n hoede. Vlak voor rust kreeg Tjalling Kamerman nog een schietkans in de Brabantse zestien, maar zijn inzet was te zwak.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde; Brabantia tevreden met een punt, Alverna op zoek naar meer. Maar voetballend speelt men zich te weinig naar voren, waardoor te vaak, te snel de lange bal wordt gezocht. En zonder echte ‘kapstok’ voorin hangt het teveel af van het toeval dat de bal een keer goed valt. Kansjes en mogelijkheden waren er ook nu weer; Sergio Vieira met een kiezelharde knal maar Renders tikte net naast. Job Gielen’s schot een minuut later was net te zwak. In de 71e minuut een snelle aanval. Alex Haas bedient Ferry Aerts op maat, doelpunt. Maar de scheidsrechter beslist buitenspel. Beste Alverna kans was voor Bas Broekman die de bal kreeg van Derek de Bruijn. In het laatste kwartier werd het, door de voorsprong van komende tegenstander FC Tilburg, hinken op drie gedachten; verlies is dodelijk, winst wenselijk en gelijkspel noodzakelijk. Omdat ook Brabantia bleef loeren en de krachten wegvloeiden koos Alverna voor het laatste en werd het punt gekoesterd.

Nog 2 finales volgen: Zondag thuis tegen concurrent FC Tilburg en vervolgens uit naar Best Vooruit.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen, Kay Tassenaar, Jari van Ginkel, Derek de Bruijn, Mels Lantang (’62 Cas vd Wal), Sergio Vieira, Dennis Arts, Tjalling Kamerman, Sven Reijnen (’51 Bas Broekman), Sven van Gelder.