Trivosdames maken favorietenrol waar en nemen voorsprong op concurrenten

De dames van Scylla uit Wageningen waren afgelopen zaterdag de tegenstander van de Trivosdames. In het verleden heeft Trivos menig appeltje met de dames van Scylla geschild, maar vandaag de dag is van dat succesvolle team van weleer weinig meer over.
Het werd voor Trivos een walk-over, behalve in de 4e set. Daarin gaf Scylla nog enig tegengas.

In de eerste set was het Lieke Wouters die de servicedruk omhoog schroefde. Met 8 punten op een rij, zorgde zij er voor dat Trivos een grote afstand van Scylla kon nemen. Het begin van deze set begon nog ietwat onwennig en daarin kwam Trivos zelfs even op achterstand 5-7. Bij 8-8 maakte Lotte Könning met haar service 5 punten, waarna de opmars van Trivos begon.
Het was uiteindelijk Lieke Wouters die de set af maakte.

Ook in de tweede set bleef de Trivos servicedruk houden. Korinda Kant, Manon Ottjes, Vera de Weerdt, Anne Veenstra en Lieke Wouters maakten met name met de service de punten voor Trivos. Het laatste tipballetje van Stefanie Beekers was het winnende punt van deze set.

De derde set was de set van Stefanie Beekers. Al sinds enige jaren is zij de recordhoudster met 11 punten uit de service en in deze set heeft zij bijna haar eigen record verbroken. Bij een voorsprong van 8-6 begon zij aan haar service en haalde daar eveneens 11 punten mee, waarvan zelfs het laatste punt een ware ace was. Scylla haalde via het Trivosblok de service terug. Dit hielp echter voor Scylla niet. Bij 20-7 kwam Esmee Driessen in het veld voor Lieke Wouters in verband met de service. Dit hielp niet getuige de tegenaanval van Scylla dwars door het Trivosblok. Bij 23-12 maakte Manon Ottjes met een harde aanval de 24-12, waarna zij gewisseld werd voor Kristy Goijarts voor de service.
Deze harde service ging via de verdediging van Scylla uit het veld, waarna ook de 3e setwinst een feit was.

In de vierde set moest libero Evi Bosmeier vaker aan de bak dan in de voorgaande 3 sets bij elkaar.
Scylla speelde een soort van alles of niets en wilde toch wel erg graag proberen om de koploper een setje afhandig te maken. Bij de achterstand van 2-7 vroeg Trivos coach Peter Groenen toch maar even zijn eerste timeout aan. Langzaam kwam Trivos weer een beetje in haar ritme, maar erg vloeiend ging dat niet. Het was een beetje het geval van 2 stapjes vooruit en 1 terug. Korinda Kant produceerde uiteindelijk de gelijkmaker 11-11. Pas bij 17-17 begon Trivos afstand te nemen. Vera de Weerdt maakte met de service 4 punten. Bij 22-20 werd Anne Veenstra ingebracht voor Sophie Posthumus. Manon Ottjes en Anne Veenstra brachten de stand op 24-22. Het winnende punt kwam van Stefanie Beekers met een bal die pardoes met veel effect over het net rolde, zo op de helft van Scylla.

Door deze overwinning staat Trivos met 8 punten voorsprong op de nummer 2 WaHo op de 1e plaats. Wel heeft WaHo 1 wedstrijd (= max. 5 punten) minder gespeeld.

Vrijdag 14 december speelt Trivos in Apeldoorn tegen Dynamo, waarna het volgend jaar op zaterdag 12 januari 2019 om 15:30 uur weer aantreedt tegen de dames van SSS uit Barneveld.
De entree is uiteraard gratis en vindt plaats in thuishonk Sportcentrum Arcus.

Niet onvermeld mag blijven dat Trivos afgelopen dinsdag heeft gewonnen voor de beker van Elite Dynamo in Neede. Ook daarin zijn de Trivosladies nog steeds in de race. Foto’s door Rob Jansen