Zwaar bevochten zege Alverna op Oirschot Vooruit

Foto:

Alverna kan na de overwinning op Oirschot naar boven blijven kijken op de ranglijst. Makkelijk was het allerminst, maar het positieve buiten de drie punten was het feit dat vooral in de tweede helft ook strijd geleverd werd.

Alverna heeft de intentie en de spelers om het ‘voetballend’ te willen doen, maar als niet alle radertjes meelopen (net als in een klokwerk), loopt het niet soepel. Zondag was ook zo’n dag, een paar radertjes rolden niet zo soepel. Over de gehele wedstrijd genomen mocht Alverna zich de gelukkige prijzen. Oirschot speelde zoals verwacht, de ballen snel naar voren, om van daaruit met de lopende mensen gevaar te stichten. De eerste kans was voor Alverna. Het was Levi Raja Boean die een voorzet van Sven van Gelder net niet binnen kon werken. Vlak hierna ging Alverna in de fout, een foute inspeelbal moest ten koste van een overtreding worden gecorrigeerd. Gelukkig werd de vrije trap vanuit een kansrijke positie over geschoten.

In de 22e minuut moest Alverna al wisselen. Levi Raja Boean verdraaide zijn knie bij een actie en zijn vervanger was Rens van Lanen. In de 30e minuut kwam Joris Swaanen op links goed door en zijn voorzet werd door Dorus van de Wal in een keer op zijn pantoffel genomen en vloog in de goal (0-1, Oirschot). Alverna zat niet bij de pakken neer, want twee minuten later was er een kans voor Mats Hegman. Die werd door doelman Timo v.d. Loo voor de voeten van Rens van Lanen gebokst. Zijn schot ging via een hand van een verdediger naast, maar scheidsrechter Theelen oordeelde: niet opzettelijk. Vijf minuten voor rust leek Alverna op gelijke hoogte te komen, Danny Meijer werd de diepte in gestuurd en rondde bekwaam af. Maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarbij de groene aanhang instemmend knikte en de rode aanhang zijn twijfels had.

In de tweede helft begreep Alverna dat als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En werd er met meer strijd en misschien met minder vernuft gespeeld, maar Oirschot werd wel onder druk gezet. Onder kunstlicht en de gestaag vallende regen verlengde Mats Hegman in de 71e minuut een ingooi van de ingevallen Lennart van de Peppel op Rick van Ginkel die de 1-1 inkopte. Ook na de gelijkmaker bleven beide ploegen de overwinning zoeken. Alverna vond die als eerste. Lennart van de Peppel haalde in de 78e minuut verwoestend uit vanaf 25 meter. De bal ging via onderkant lat en de grond tegen het net. Een wereldgoal (!). In de laatste fase speelde Oirschot natuurlijk alles of niets en drukte Alverna met de rug tegen de muur. Dat leverde nog twee kansen op. Eén voor Dorus v.d. Wal, wiens inzet door Robert Zaalman katachtig tot hoekschop werd verwerkt. Uit die hoekschop schoot Sjoerd v.d. Wal van dichtbij ver over. Hierdoor bleef de 2-1 op het bord en klimt Alverna weer een plaatsje op de ranglijst en staat nu samen met Woezik, Nemelaer en Brabantia op een gedeelde vierde plaats.

Volgende week gaat Alverna op bezoek bij hekkensluiter HVCH in Heesch

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts, Rick van Ginkel, Thomas van de Worp, Tjalling Kamerman, Mats Hegman, Mels Lantang, Cas van de Wal (’60 Lennart van de Peppel), Levi Raja Boean (’22 Rens van Lanen) Danny Meijer (’80 Derek de Bruijn) Sven van Gelder.

Door Henny Remmers

Reacties

article
85020
Zwaar bevochten zege Alverna op Oirschot Vooruit
Alverna kan na de overwinning op Oirschot naar boven blijven kijken op de ranglijst. Makkelijk
https://wijchen.nieuws.nl/sport/20181203/zwaar-bevochten-zege-alverna-op-oirschot-vooruit/
2018-12-03T14:14:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/09081800/Logo-alverna-091018.jpg
Alverna, Voetbal Alverna
Sport