Verlies hockeyheren MHC Wijchen maakt kans op promotie erg klein

Het einde van het hockeyseizoen nadert en Wijchen Heren 1 staat 4e in de competitiestand. Het door het team gestelde doel om terug te promoveren naar de 3e klasse lijkt steeds moeilijker haalbaar te worden. Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Cranendonck Heren 1 op het programma. Er werd verloren, waardoor de kans op play-offs voor de 3e klasse nog kleiner werd.

Op het zandveld in Limburg begon thuisploeg Cranendonck sterk. Al na enkele minuten wisten zij de score te openen uit een snelle counter. Wijchen wist echter al snel ook weer op gelijke hoogte te komen door de goal van Tim de Groot, die de bal vanaf de achterlijn tussen de benen van de keeper wist te spelen. Wijchen bouwde zijn aanvallen goed op, maar verloor steeds de bal aan de tegenstander door slordige passes. De Cranendonckers maakten hier vaak gebruik van door razendsnelle counters op te zetten. Toch was het Wijchen dat de leiding in de wedstrijd nam door een doelpunt van wederom Tim de Groot. Niet veel later klonk het rustsignaal bij deze 1-2 stand.

Zo laat als Wijchen scoorde in de eerste helft, zo vroeg scoorde Cranendonck in de tweede helft. Bij deze 2-2 stand was alles weer mogelijk. Beide teams waren zichtbaar niet van plan het bij een gelijkspel te laten. En een gelijkspel zou het dan ook niet worden. Uit strafcorners werd door de mannen van Wijchen niet gescoord. De tegenstander wist helaas wel de 3-2 te maken. Zo’n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde het thuisteam de eindstand zelfs nog op 4-2.

Wijchen mag zich flink achter de oren krabben na het verlies van afgelopen zondag. Naast het uitvallen van twee geblesseerde spelers, werden zij ook simpelweg afgetroefd door Cranendonck, wat enkele plaatsen lager staat op de ranglijst. De komende weken staan respectievelijk de nummer 3 en 1 op het programma voor de Wijchense hockeyers. Tegen hen zullen zij een hoger niveau moeten halen om puntenverlies te voorkomen.

Volgende week spelen de Wijchenaren op eigen veld tegen Meerssen Heren 1, waarbij zij alle support kunnen gebruiken. Het is dan tevens Super Sunday, wat een gezellige zondag belooft te worden.