Wijchense hockeyheren onderuit in Boxmeer

De mannen van MHC Wijchen hebben de uitwedstrijd tegen Boxmeer met 5-2 verloren. Eerder waren de ploegen in een oefenwedstrijd voorafgaand aan de competitiestart gewaagd aan elkaar, maar dit keer kwam MHC er uiteindelijk niet aan te pas door een handvol gele en groene kaarten.

De Wijchense formatie van coach Marc Slaats ging met vertrouwen richting Brabant en kwam zelfs met 1-2 voor.  Wijchen startte slecht aan het eerste kwart. Persoonlijke fouten in combinatie met een scherpe tegenstander resulteerde al vrij snel in een 1-0 achterstand voor de Wijchenaren. Zij mochten zich gelukkig prijzen dat Boxmeer de voorsprong niet wist uit te bouwen. Aan het eind van het eerste kwart zat Wijchen zichtbaar beter in het spel. Aanvoerder Lars Wortelboer, die een abonnement op doelpunten lijkt te hebben, bracht zijn team op gelijke hoogte door de 1-1 te maken.

In het tweede kwart kreeg Wijchen zelfs de overhand en kwam het op een 1-2 voorsprong dankzij een goed geplaatste flats van Tim de Groot. Boxmeer maakte echter slim gebruik van een gele kaart voor de Wijchenaren en scoorde de gelijkmaker (2-2) nog voor het rustsignaal.

Zonder keeper

In het derde en vierde kwart kreeg Wijchen nóg driemaal een gele kaart, waaronder een voor de keeper. Wijchen stond opgeteld één heel kwart met 10 of 9 man waarvan dus 5 minuten zonder keeper. De mannen van Wijchen deden wat ze konden, maar Boxmeer wist goed gebruik te maken van de overtalsituatie en scoorde drie treffers op rij (5-2).

Thuiswedstrijd

Komende week maakt Heren 1 zich op voor de thuiswedstrijd tegen Liberty Heren 1. Deze wedstrijd wordt zondag 27 september gespeeld op het hoofdveld van MHC Wijchen, aanvang is 14.45 uur.