Hockeymannen MHC verspelen dure punten

Na de onverwachte overwinning op de koploper een week eerder op eigen veld, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd in Oisterwijk op het programma voor de hockeymannen van MHC Wijchen. Bij winst zou Wijchen de aansluiting bij die top kunnen vinden, maar dat lukte niet. Het werd een 3-1 nederlaag.

Zonder toeschouwers en bij een grauwe lucht klonk het eerste fluitsignaal over het waterveld van HOCO dat in de top van de competitie meedraait. Al snel bleek dat datzelfde fluitje veel vaker te horen zou zijn en meestal in het nadeel van de Wijchenaren. HOCO wist de voorsprong te pakken (1-0) en maakte nog voor het eerste kwart was geƫindigd ook de 2-0 uit een strafcorner. In het tweede kwart speelde geen van de teams de sterren van de hemel en er werd dan ook niet meer gescoord tot de rust. De Wijchense coach Marc Slaats kreeg een gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter.

Tweede geel

Met een 2-0 achterstand was er nog niets verloren voor Wijchen. De gasten hadden in de eerste speelhelft wat kansen gehad, maar deze niet benut. Scoren bleek ook na rust moeilijk; HOCO had er minder moeite mee en vergrootte de voorsprong tot 3-0. Coach Slaats kreeg daarna zijn tweede gele kaart en stond Wijchen wederom met 10 man op het veld. De Wijchenaren bleven werken om het doel van hun tegenstander te vinden, maar keer op keer wist de keeper van HOCO hun inzetten te keren tot in de laatste minuut van de wedstrijd. Luuk van den Reek vond toen het doelnet uit een reboundbal tijdens een strafcorner voor Wijchen: 3-1.

Herfstvakantie

Volgende week is het herfstvakantie en speelt Wijchen niet spelen voor de competitie. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 25 oktober; aanvang 14:45 uur