Heembouw heeft afgelopen week de uitbreiding van het pand van Holland Food Service op bedrijventerrein Bijsterhuizen-Noord opgeleverd.
De uitbreiding van het moderne gebouw, ontworpen door Heembouw Architecten, was nodig om het familiebedrijf de ruimte te geven zijn groei te faciliteren en de logistieke processen verder te optimaliseren.
Holland Food Service, opgericht in 1892, voorziet dagelijks zo’n 35.000 mensen van eten en drinken binnen de zorg. Om in te spelen op de toenemende vraag is het bestaande pand langs de A326 uitgebreid met onder andere een gekoelde bedrijfshal van 5000 vierkante meter, inclusief een vriesgedeelte van 600 vierkante meter. De nieuwe entree vormt een omsloten, groene verblijfsplek voor bezoekers en medewerkers.
De uitbreiding van het kantoor (950 vierkante meter) voorziet in circa 24 extra werkplekken en biedt ruimte voor verdere capaciteitsverhoging. De uitbreiding is ontworpen met een flexibele opzet, zodat het gebouw toekomstbestendig is en eenvoudig kan worden aangepast aan veranderende behoeften.
Heembouw Architecten heeft het ontwerp zo vormgegeven dat het bestaande kantoorgebouw en de nieuwe uitbreiding visueel naadloos op elkaar aansluiten.