Wie is de BOCK bij het carbidschieten?

Foto: still uit video van Mooi Wark

In Wijchen geldt voor met oud en nieuw een vuurwerkverbod. Wel mag op 31 december tussen 10.00 en 18.00 uur met carbid worden geschoten. Daarbij dient iedereen zich te houden aan de regels die staan in de APV, de algemene plaatselijke verordening.

Tijdens de komende jaarwisseling mag alleen klein vuurwerk als sterretjes en knalerwten worden afgestoken (categorie F1). Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken. Dit vuurwerk wordt onterecht wel kindervuurwerk genoemd.

Op oudjaarsdag mogen in Wijchen wel liefhebbers van carbidschieten aan de gang gaan. “Men moet zich wel houden aan de regels zoals die in de algemene plaatselijke verordening staat. Daarin staat wat je mag afschieten en ook wanneer. Dat is bijvoorbeeld niet in woonwijken en alleen op 31 december tussen 10.00 en 18.00 uur”, vertelde burgemeester Marijke van Beek eerder aan wijchen.nieuws.nl.

Mooi Wark

Het is verstandig bij het carbidschieten een BOCK aan te wijzen, zegt Mooi Wark, de Drentse band. De BOCK is de Bewust Oplettende Carbid Knaller. Het is een ervaren carbidschieter die toekijkt op de uitvoering van het carbidschieten aan de hand van vijf veiligheidstips.

De BOCK let dit jaar óók op de coronamaatregelen, houdt 1,5 meter afstand en zorgt ervoor dat de grootte van de groep klopt met de coronaregels.

In deze video legt Mooi Werk uit wat de BOCK is.

Zie ook:
Geen algeheel verbod op carbidschieten in Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen