Ook streep door alternatieve kermis

Foto: wijchen.nieuws.nl

Er komt geen alternatief voor de kermis in Wijchen. De plannen voor een kleinschalige kermis op een evenemententerrein als alternatief voor de oorspronkelijke kermis, kunnen niet doorgaan, zegt burgemeester Marijke van Beek.

Ze vindt het een ‘grote teleurstelling’ dat nu er de komende weken geen evenementen mogen plaatsvinden ook het alternatieve evenement voor de kermis geen doorgang kan vinden. “Premier Rutte heeft in zijn persconferentie expliciet de kermis genoemd als evenement dat niet door kan gaan. Ik heb de kermisexploitanten gevraagd hoe we nu verdergaan.”

Gezondheid

De oorspronkelijker kermis zou in september gehouden worden, maar werd in augustus afgelast door burgemeester Van Beek omdat de veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers niet gegarandeerd kon worden.  Later ontstond het plan om in november een kleinschaliger kermis te houden op een bedrijventerrein.

Carnaval

Dit zou plaatsvinden na de voorlopig 4 weken gedeeltelijke lockdown, maar het is de vraag of de  lockdown niet langer gaat duren. Van Beek heeft de kermisexploitanten gevraagd of ze toch door willen gaan met de voorbereidingen om de alternatieve kermis eventueel later te houden of het helemaal willen afblazen, zoals de carnavalsverenigingen dat, gezien de maandenlange voorbereidingen, hebben gedaan.

 

Reacties