Tarik O. betuigt spijt tijdens pro-formazitting

Foto: Edward Lich/Pixabay

Voor de meervoudige kamer van Rechtbank Midden-Nederland is vanmorgen de voorbereidende zitting in de strafzaak tegen Tarik O. gehouden. De 19-jarige Woerdenaar wordt ervan verdacht dat hij in november de 42-jarige Wijchenaar Sebastiaan Theloosen heeft doodgereden.

Tijden de zitting betuigde de verdachte volgens de rechtbankverslaggever van de Gelderlander spijt over wat er was gebeurd. De pakketbezorger reed volgens de aanklacht op dinsdag 24 november vorig jaar in de wijk Ververt vanuit stilstand met zijn bestelwagen met verhoogde snelheid richting het slachtoffer die zich frontaal voor de bestelwagen bevond. Hij reed Theloosen aan en reed vervolgens met het slachtoffer op de motorkap verder. Toen hij stopte viel Theloosen van de motorkap. O. zou toen met zijn bestelwagen naar achteren zijn gereden en vervolgens weer vooruit, nogmaals over de Wijchenaar heen die in het bijzijn van zijĀ  vrouw ter plekke overleed.

Met kaarsjes, bloemen en fakkels betuigden vele honderden Wijchenaren bij de stille tocht voor de overleden Sebastiaan Theloosen hun steun. Foto: CIZO Communicatie

De gebeurtenis maakte grote indruk in de Wijchense gemeenschap. Er werd onder meer een stille tocht georganiseerd en vrienden zamelden geld in voor de nabestaanden.

Woordenwisseling

De aanleiding was een woordenwisseling tussen verdachte en slachtoffer nadat Theloosen opmerkingen over het rijgedrag van O. in de wijk zou hebben gemaakt. Theloosen liet samen met zijn vrouw de hond uit in de wijk. De Woerdenaar wordt verdacht van doodslag; als dat niet bewezen kan worden van zware mishandeling met de dood tot gevolg, en van het verlaten van de plaats van ongeval. Tarik O. vluchtte na zijn daad met zij auto en werd later in Beuningen door de politie aangehouden en gearresteerd.

Hechtenis

De verdachte was bij de zitting aanwezig, evenals de vrouw en kinderen van Sebastiaan Theloosen. De zitting van vandaag betrof een pro-formazittting. Dat wil zeggen dat er geen inhoudelijke behandeling van uw zaak plaatsvindt. De officier van justitie leest de tenlastelegging voor en geeft kort en formeel de stand van zaken van het lopende onderzoek in de zaak weer. Alleen de formele punten worden behandeld. De strafzaak is nog niet inhoudelijk aan de orde gekomen; er is wel besloten Tarik O. in voorlopige hechtenis te houden.

Zie ook:
Dossier

 

Reacties