De Batenburcht naam van MFA Batenburg

De multifunctionele accommodatie De Batenburcht in Batenburg
De multifunctionele accommodatie De Batenburcht in Batenburg
Foto: Dick Vogelzang

De Batenburcht is de nieuwe naam van de multifunctionele accommodatie in Batenburg. Het centrum is de standplaats voor een basisschool, meerdere sportvoorzieningen, vergader- en horecafaciliteiten en verschillende verenigingen in Batenburg.

MFA Batenburg werd afgelopen zaterdag officieel geopend door wethouder Nick Derks en bij die gelegenheid werd de naam bekendgemaakt. De Batenburcht is een duurzaam gebouw en is energie-neutraal gebouwd. Het is ontworpen door Croonen architecten in Nijmegen.

Wethouder Nick Derks onthult de naam van de multifunctionele accommodatie in Batenburg. Foto: Dick Vogelzang

Stichting

Het gebouw wordt door de gemeente gratis in gebruik gegeven aan de Stichting MFA Batenburg, een samenwerkingsverband van dorpshuis De Hostert, basisschool St. Jan Baptist en voetbalvereniging Batavia. De stichting organiseert sociaal-culturele en sportieve activiteiten en verhuurt hiertoe ruimten. Zo huurt Kinderopvang ‘de eerste stap’ ruimte voor het peuterspeelzaalwerk.

Subsidie

Het gebouw is tot stand gekomen dankzij de subsidieregeling SteenGoed Benutten van de provincie Gelderland – de gemeente Wijchen kreeg eerder 500.000 subsidie van de provincie om te investeren in de leefbaarheid van Batenburg – vrijwilligers en samenwerkende partijen.

Zie ook:
St. Jan Baptist vanaf volgende week in MFA Batenburg

MFA Batenburg opent in februari de deuren

MFA Batenburg krijgt elk jaar 25.000 euro subsidie

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen