CPO Hoogbroek maakt afspraken over samenwerking

Wethouder Gerrits (r) tekent de overeenkomst samen met Hugo Vos (l) en Martin van Eldonk
Wethouder Gerrits (r) tekent de overeenkomst samen met Hugo Vos (l) en Martin van Eldonk
Foto: Gemeente Wijchen

Een groep inwoners van Alverna willen op locatie ‘Hoogbroek’ op Alverna zelf 6 tot 10 woningen bouwen. Daartoe werd afgelopen week samen met wethouder Geert Gerrits een intentieovereenkomst getekend.

Met deze intentieovereenkomst maken de gemeente en de CPO-vereniging Hoogbroek afspraken over hun samenwerking in het project, en om te komen tot een haalbaar plan.

Particulier opdrachtgeverschap

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Hierbij zijn de toekomstige bewoners samen opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject. CPO Hoogbroek krijgt ondersteuning van BIEB (Bouwen In Eigen Beheer). Deze organisatie richt zich op het begeleiden van CPO-projecten.

Betaalbare woningen

Begin dit jaar heeft het college van de gemeente Wijchen aangegeven mee te willen werken aan het verder uitwerken van de plannen van een CPO-project op de hoek van de Hoogbroekseweg en Heikampseweg in Alverna. Een van de voorwaarden was dat minimaal de helft van de woningen in het betaalbare segment moet vallen. Bovendien moet de helft hiervan een starterswoning zijn.

Wethouder

Wethouder Geert Gerrits: “Iedereen weet: we kampen met een enorme woningnood. Ook in de gemeente Wijchen moeten we de komende jaren veel huizen bij bouwen. Hoe mooi is het dan om medewerking te kunnen verlenen aan een initiatief van eigen inwoners. Deze intentieovereenkomst is de volgende stap in het proces.”

Na de verdere uitwerking van de plannen, waarbij ook de omgeving wordt betrokken, neemt uiteindelijk de gemeenteraad een beluit over de aanpassing van het bestemmingsplan.

Jongeren

Namens CPO Hoogbroek tekenden bestuursleden Martin van Eldonk en Hugo Vos de intentieovereenkomst. Zij geven aan: “Stap voor stap komen we dichter bij de realisatie van onze droom, samen met dorpsgenoten een nieuw buurtje op Alverna bouwen. Het is fijn dat we met dit project ook jongeren een kans bieden om in het dorp te kunnen blijven. De komende tijd werken we de verschillende schetsplannen uit, waarbij we goed overleg met de omgeving erg belangrijk vinden.”

Zie ook:
Extra woningbouw in Alverna met CPO-initiatief

CPO-project op de hoek van de Hoogbroekseweg en Heikampseweg in Alverna. Foto: Google Maps
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen