Dubbelweekend met twee nederlagen voor Smashing

Smashing heeft weinig plezier beleefd aan het dubbelweekend bij het badminton. Hoewel Lieke Maes al haar partijen wist te winnen, moesten de Wijchense badmintonners zowel tegen Roosterse BC als Amersfoort de winst bij de thuisploeg laten.

In Limburg werd het 6-2, in Amersfoort was de eindstand 7-1. Uit de 5 gespeelde competitiewedstrijden heeft Smashing nu 7 punten gepakt.

Roosterse BC

Op zaterdag tegen Roosterse BC werd het mannendubbel door Teun Gootzen en Casper Spaans verloren (21-12, 21-16); het vrouwendubbel leverde een zege op voor Smashing. Lieke Maes en Ella Peters wonnen in een spannende partij met 16-21, 21-12, 18-21 van Cizita Joity Jansen en Xenia Koelmel. Bij de enkelspelen werden 3 van de 4 partijen verloren: Yannick Smeets, Leonie Rovers en Casper Spaans moesten de punten aan hun tegenstander laten.

Lieke Maes, Zuid-Limburgse in dienst van Smashing , speelde tegen Dorien Lups en won met 21-19, 13-21 en 16-21. De beide gemengd dubbels werden ook door Roosterse BC gewonnen. Dat betekende een eindstand van 6-2.

Amersfoort

Op zondag was Amersfoort de tegenstander en ook hier zorgde Maes voor het enige Wijchense punt. Tegen Xandra Stelling werd het 13-21, 21-16 en 12-21. De overige partijen werden allemaal verloren.

In het gemengd dubbel werd het nog spannend. Yannick Smeets en Maureen Zewald namen het op tegen Niels Veenstra en Xandra Stelling. Zij verloren de eerste set met 22-16, maar wonnen de tweede met maar liefst 28-30. De beslissende set was weer een prooi voor de thuisploeg: 21-17. Dat resulteerde in een 7-1 nederlaag voor de Wijchenaren.