AWC neemt verder afstand van onderste plaatsen

Daan Pauwels scoort vallend met een volley de 1-0 voor AWC.

AWC heeft revanche genomen voor de nipte nederlaag eerder dit seizoen tegen Baronie uit Breda. Uit werd met 1-0 verloren, nu werd het in Wijchen 3-0. Door het verlies van OJC Rosmalen kruipt AWC iets dichter naar de ploeg uit Rosmalen.

AWC ging vanaf het begin vol in de aanval via de zijkanten door Bas Brussard en Boy Visser. Echter, tot heel goede voorzetten kwam het niet. Jorn Reuvers had het moeilijk tegen het centrale duo van Baronie.

Volley

In de 44e minuut mocht Visser een vrije trap nemen na een overtreding op Brussaard. Hij legde de bal perfect op de inlopende Daan Pauwels, die fraai met een volley scoorde: 1-0. Baronie kreeg een kans op de gelijkmaker, maar doelman Tijn van de Groes stond weer goed te keepen en redde prima. Met de nipte voorsprong voor de Wijchenaren ging de rust in.

Jeugdspeler Bashir-Larry Donk (r), die inviel, zorgde regelmatig voor dreiging en scoorde fraai de 3-0. Foto:Peter van der Hoeven

Counter

In de tweede helft probeerde Baronie verder naar voren te spelen, maar echt gevaarlijk kon de ploeg uit Breda niet worden.

De achterhoede van AWC stond goed en de ploeg kon regelmatig via de counter voor gevaar zorgen.

Dat leidde in de 62e minuut tot een 2-0 voorsprong uit een corner. Yoeri Hubers kon zijn hoofd tegen de bal krijgen en zorgde voor de tweede Wijchense treffer.

Met de hak

AWC wisselde diverse keren in de tweede helft en in de 71e minuut kwamen Vinay Saltani en Onder 23-speler Bashir-Larry Donk  in het veld. Die laatste zorgde in de 83e minuut voor de 3-0 door met de hak de bal fraai binnen te tikken.

Stand

AWC blijft door de zege op de vijftiende plek in de derde divisie B staan, maar heeft iets meer afstand genomen van Unitas, Groene Ster en Baronie die alle drie verloren. Nummer 15 en 16 spelen een nacompetitie, nummer 17 en 18 degraderen. De Wijchense ploeg moet bovendien nog een inhaalwedstrijd spelen.

Komende zondag, 3 maart, gaan de Wijchenaren op bezoek bij Unitas.