Raad vergadert over carillon, Oosterpark en TEO

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

In het Maaswaal College, locatie Veenseweg is vanavond een openbare gemeenteraadsvergadering. Deze bijeenkomst is live te volgen via de site van wijchen.nieuws.nl. Aanvang is 20.00 uur.

Op de agenda staat onder meer het voorstel van Kernachtig Wijchen, CDA en Wijchen Lokaal voor een carillon in de kasteeltoren. Doordat de klanken van een carillon het centrum kunnen bereiken wordt deels de oude wens van de gemeente Wijchen ingevuld om het kasteel beter bij het centrum te betrekken, vinden de initiatiefnemers.

Cultureel Erfgoed

Een tegenargument zou zijn dat een carillon geen cultuurhistorische waarde heeft. Kernachtig Wijchen, CDA en Wijchen Lokaal vinden dat dit onderzocht moet worden en zal moeten worden bepaald door het Rijksinstituut voor Cultureel Erfgoed. Het college van burgemeester en wethouders is geen voorstander van een carillon.

Oosterpark

Op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van vanavond staan ook de moties over het herinrichtingplan Oosterpark (struinpad en verplaatsen gemeentedepot) en het vervolgtraject collectieve energiesystemen op basis van TEO, thermische energieopwekking uit oppervlaktewater.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen